Blog

Λαγοί, καμπάνες και σοκολατένια αβγά!

Όπως και να περάσετε τη Κυριακή του Πάσχα, με φίλους, με συγγενείς, ή στο σπίτι σας, στην εξοχή ή στη πόλη, μην χάσετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας.  Όσο καλομαγειρεμένο και να είναι το φαγητό, αυτό που θα θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια αργότερα είναι οι γκάφες, τα γέλια και το δωράκι που κέρδισαν μετά από πολύ κόπο! Έτσι είναι τα παιδιά 🙂

Μπορείτε να οργανώσετε ένα απλό ή πολύπλοκο κυνήγι αβγών, για ένα ή πολλά παιδιά, χρησιμοποιώντας τις συναρπαστικές ιστορίες και παραδόσεις  που ταξιδεύουν μέσα στους αιώνες, ή απλοποιώντας το μεγάλο μυστήριο της Εκκλησίας μας ώστε να τους γίνει κατανοητό.

Θα χρειαστείτε

  • Καλαθάκια,
  • Σοκολατένια αυγά και μικροδωράκια
  • Χαρτάκια ή χαρτονένιες πινακίδες που να τους δίνουν οδηγίες
  • Καλές κρυψώνες
  • Ιδέες και φαντασία για τις προκλήσεις που θα έχουν να ξεπεράσουν μέχρι να βρουν τα δώρα τους!

Βασικές οδηγίες και παραλλαγές

  1. Το βασικό παιχνίδι

Την ημέρα του Πάσχα ο πασχαλινός λαγός επισκέπτεται όλα τα παιδιά και κρύβει σοκολατένια αυγά και δωράκια. Κρύψτε λιχουδιές και δωράκια στο σπίτι ή στον κήπο και δώστε τους κάποιες απλές οδηγίες ώστε να βρει το καθένα το δικό του δώρο.

  1. Παραλλαγές για μικρά παιδιά

Η αγαπημένη μας παραλλαγή είναι αυτή με τις καμπάνες (μια παράδοση που προέρχεται από τη Γαλλία και το Βέλγιο). Την οποία μπορείτε και να τους την διηγηθείτε εμπλουτίζοντας την όπως θέλετε. Σε αυτή την ηλικία λατρεύουν τις ιστορίες!

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης οι καμπάνες αναχωρούν πετώντας για τη Ρώμη για να πάρουν την ευλογία του Πάπα (για όσους θέλουν την ορθότητα του δόγματος πετούν για τα Ιεροσόλυμα να πάρουν το Άγιο Φως). Επιστρέφουν φορτωμένες με πασχαλινά αυγά, γλυκά και δώρα, και καθώς αυτές χτυπούν χαρμόσυνα, τα σκορπίζουν στους κήπους και τα σπίτια όλων των παιδιών”. Δεν έχουν παρά να τα ψάξουν!

Tip! Kατασκευάζουμε όλοι μαζί  μια καμπάνα με φτερά και κορδέλες και την κρεμάμε σε περίοπτη θέση!

  1. Παραλλαγή Για μεγαλύτερα παιδιά

Ετοιμάζουμε ένα κυνήγι θησαυρού που οι νικητές κερδίζουν κάποιο δώρο ενώ υπάρχουν Σοκολατένια αυγά για όλους.  Ετοιμάζουμε γρίφους στους οποίους μπορούμε να εντάξουμε μαθηματικά, αγγλικά, ερωτήσεις γνώσεων ή ότι άλλο θέλουμε. Κάθε φορά που θα πρέπει να πάρουν οδηγίες θα πρέπει να λύνουν έναν γρίφο. Δε θα το πιστέψετε πως θα μάθουν την προπαίδεια και δε θα τη ξεχάσουν ποτέ:)

Tip! Εκτός από γρίφους εντάξτε προκλήσεις, όπως διαγωνισμοί παντομίμας, αστείας γκριμάτσας, ακροβατικών κλπ

  1. Παραλλαγή για Έφηβους

Για τους αγαπημένους μας “σκληρούς και σνομπ” εφήβους δημιουργήστε ένα “σκληρό” κυνήγι θησαυρού και δώστε ένα “καλό” δώρο τους νικητές (βραχιολάκι allou fun park, δωροεπιταγή για gadget κλπ). Φυσικά θα υπάρχουν σοκολατένια αβγά για όλους (κανείς δεν αντιστέκεται σε ένα σοκολατοαβγό). Σε κάθε “σταθμό οδηγιών” δώστε προκλήσεις για να περάσουν (τσουβαλοδρομίες, ακροβατικά, σκυταλοδρομίες, γρίφους, καραόκε, κλπ).

Τip! Παίξτε κι εσείς μαζί τους, γελάστε, και τσαλακωθείτε! Αξίζει τον κόπο λίγη κούραση παραπάνω γιατί όπως είπε και ο  αγαπημένος μας σοφός:

«Κάποια στιγμή στην παιδική σου ηλικία εσύ και οι φίλοι σου μαζευτήκατε να παίξετε για τελευταία φορά και κανείς σας δεν το ήξερε»

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και αν κολλήσετε κάπου εδώ είμαστε!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *