TUIT FOR ALL

Peace for all NOW

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να προστεθεί σε μία εποχή που δεν έχουμε ακόμα συνέλθει από την πανδημία. Το μόνο που μας κρατά είναι η αλληλεγγύη των ανθρώπων και των λαών. 

Για αυτό αποφασίσαμε το 10% από το ποσό των αγορών σας έως το Πάσχα να το δωρίσουμε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 

Οι ΓΧΣ παρέχουν βοήθεια σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης, λόγω επιδημιών, ενόπλων συγκρούσεων ή καταστροφών, με υλικό και εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, οι πόροι δε αυτών προέρχονται, μεταξύ άλλων, από οικειοθελείς παροχές

των δωρητών τους.

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα τους (https://msf.gr/magazine/oi-giatroi-horis-synora-stelnoyn-epeigoyses-iatrikes-promitheies-apo-tin-apothiki-tis):

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, γύρω στις 6 μ.μ. τοπική ώρα, μία από τις ομάδες επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ουκρανία συνάντησε τον Oleksandr Kamyshin, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων. Οι πρώτες διεθνείς προμήθειες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είχαν φτάσει στην Ουκρανία και ξεφορτώθηκαν στην αποθήκη, μόλις λίγες ώρες πριν.

«Τα νοσοκομεία στο Κίεβο αναζητούν απεγνωσμένα προμήθειες – έχουμε αυτό που χρειάζονται – μπορείτε να μας βοηθήσετε να το φέρουμε στο Κίεβο;» Απλή ερώτηση και γρήγορη απάντηση.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, φορτώθηκε η πρώτη παρτίδα ιατρικών κιτ και προμηθειών και το τρένο αναχώρησε.

 «Ήταν επείγον αυτό να γίνει γρήγορα», λέει ο Christopher Stokes, Συντονιστής Έκτακτης Ανάγκης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ουκρανία. «Μπορεί να βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο εδώ – δεν έχουμε καμία βεβαιότητα για πόσο καιρό θα παραμείνει δυνατή η πρόσβαση με τρένο στο Κίεβο. Επιλέξαμε να στείλουμε τις προμήθειες με τρένο για λόγους ταχύτητας και μεγάλης χωρητικότητας».

Και ιατρικές ομάδες της οργάνωσης με εμπειρία σε συγκρούσεις έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ουκρανία, από τη Μολδαβία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. «Αυτός ο πόλεμος είναι βάναυσος και υψηλής έντασης», λέει ο Stokes. «Η αποστολή χειρουργικών ομάδων για να κάνουν πρακτική ιατρική θα είναι πρόκληση, αλλά εξετάζουμε ενεργά τι θα μπορούσε να είναι δυνατό. Ακόμη και η διανομή προμηθειών στα νοσοκομεία θα είναι δύσκολη. Γνωρίζουμε ότι χρειάστηκε χρόνος, αλλά κλιμακώνουμε γρήγορα τις προσπάθειες- και αυτά είναι τα απαραίτητα πρώτα βήματα καθώς χτίζουμε την ιατρική μας ανταπόκριση».

Μαθαίνουμε πως η ζήτηση για ιατρικές προμήθειες είναι μεγάλη, οι ΓΧΣ κινητοποιούνται για να φτάσουν στην Ουκρανία όσες περισσότερες διεθνείς προμήθειες για να επιτρέψουν περισσότερες ενέργειες επανεφοδιασμού ιατρικών προϊόντων. 

Στηρίξτε με τις πασχαλινές αγορές σας το έργο τους στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας μέσω του Tuit.gr.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσες και όσους στήριξαν
την προσπάθεια μας να ενισχύσουμε το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Καταθέσαμε 168,5 ευρώ για τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του Ουκρανικού λαού.
Πολλές μικρές πράξεις αγάπης ενώνονται με όλου του κόσμου το καλό
δίνοντας την υπόσχεση για βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των κοινωνιών μας.

One thought on “Peace for all NOW

  1. Ο/Η https://tet0uan.com λέει:

    Excellent blog post. I definitely appreciate this website. Continue the good work!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *