Blog

Let’s go together green!

Το παιχνίδι στην ύπαιθρο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παιδικής ανάπτυξης, παρέχοντας στα παιδιά ευκαιρίες να μάθουν και να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες και συνήθειες που θα τους χρησιμεύσουν σε όλη τους τη ζωή και τα προετοιμάζει για το μέλλον σε υπεύθυν@ περιβαλλοντικά πολίτες. Επιπλέον το παιχνίδι στην ύπαιθρο βοηθά τα παιδιά να αποχωριστούν πιο εύκολα τις οθόνες.

Πιο αναλυτικά το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους:

Προσφέρει ευκαιρίες στα παιδιά να παρατηρούν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Μπορούν να παρατηρήσουν τον φυσικό κόσμο, όπως τα φυτά, τα ζώα και τα καιρικά φαινόμενα, και να μάθουν για τις σχέσεις αιτίας και αποτελέσματος.

Βοηθά τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους καθώς ασχολούνται με το περιβάλλον τους. Μπορούν να επινοήσουν νέα παιχνίδια, να εξερευνήσουν νέα περιβάλλοντα και να προσποιηθούν ότι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες.

Ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη. Βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν αδρές κινητικές δεξιότητες, όπως το τρέξιμο, το άλμα και η αναρρίχηση, καθώς και λεπτές κινητικές δεξιότητες, όπως το σκάψιμο και ο χειρισμός αντικειμένων.

Ενδυναμώνει το παιδί να κοινωνικοποιηθεί και να εργάζεται ομαδικά. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να διαπραγματεύονται με άλλους καθώς συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες.

Και τέλος το παιχνίδι στην ύπαιθρο βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ευαισθησία για τον φυσικό κόσμο και να κατανοήσουν τη σημασία της διατήρησης και της βιωσιμότητας. Μεγαλώνοντας παιδιά με περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο αναλογιζόμενοι την κλιματική κρίση της εποχής μας.

Let’s go together green!

Για να κάνουμε το παιχνίδι στην ύπαιθρο ακόμα πιο συναρπαστικό σας προτείνουμε τους χαρταετούς μας, κυάλια, πυξίδα, το βαλιτσάκι του κηπουρού, το βαλιτσάκι με τα εργαλεία, οπωσδήποτε ένα κουτί συλλογής παρατήρησης εντόμων φυτών και άλλα πολλά που μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία …στη Φύση.

 

Related Posts

One thought on “Let’s go together green!

  1. Ο/Η https://tet0uan.com λέει:

    Excellent blog post. I definitely appreciate this website. Continue the good work!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *